• Жанина стаменкова – делта проект

  Дeлта проект доо е компанија од областа на градеништвото со ЛИЦЕНЦИ: А за надзор, А за проектирање, Б за ревизија и за енергетски контроли. регистрирана е 1991 година, а ктивна од 1998. работиме најмногу со странски инвеститори. во моментов сме посветени на развојот на енергетската ефикасност.


  Име Презиме: Жанина стаменкова
  Е-пошта: zanina.stamenkova@gmail.com
  Град: скопје
  Занимање: градежен инженер
  Компанија: делта проект

 • сашка чекаров – вр-порт

  Вр-порт е компанија специјализирана за изработка на 3Д ПРЕЗЕНТАЦИИ – 3Д РЕАЛНИ ПРОШЕТКИ.

  Нашата компанија е   SERVICE PARTNER на MATTERPORT во  Македонија и пошироко, која  е единствена компанија во светот за изработка на 3Д РЕАЛНИ ПРОШЕТКИ – ПРЕЗЕНТАЦИИ. 3Д РЕАЛНИТЕ ПРОШЕТКИ – ПРЕЗЕНТАЦИИ се импресивни и овозможуваат чувство на -БИДИ ТАМУ. Нашата технологија во основа е 3Д и е подготвена за реални прошетки со 3Д очила. Прошетките на 3Д ПРЕЗЕНТАЦИИТЕ се лесно достапни на Вашиот компјутер/лаптоп, мобилен телефон или таблет. Импресивниот поглед ќе ви овозможи да ги истражите сите  простори во објектот од секој можен агол. Нашиот сервис овозможува изработка на 3Д ПРОШЕТКИ за неверојатни 24 часа. Со  3Д ПРЕЗЕНТАЦИИТЕ  добивате можност вашите објекти да ги доживеете како: 3Д макета, 3Д/360 прошетка, поглед од “птичја перспектива”, внатрешно обележување со тагови-маркирања (со слики, со видео, аудио материјал и линкови), кратка видео презентација, 360о надворешна панорама, 360о  фото-сфера слики за facebook,  автоматска 3Д прошетка и слики со висока резолуција од секој можен агол. Дополнително нудиме можност за изработка на професионален 2Д црно-бел floor план на просторот (шематски Floor-план со точност на димензиите од 99%). Уште една можност која ја нуди нашиот сервис е 3Д-прошетка со ВР-очила преку која добивате чувство на –БИДИ ТАМУ.

  * НАСКОРО публикување на 3Д моделите на GOOGLE MAPS и GOOGLE STREET VIEW.

  Име Презиме: Сашка Чекаров
  Е-пошта: s.chekarov@vr-port.mk
  Град: Скопје
  Занимање: косопственик/продажба и маркетинг
  Компанија: вр-порт

 • Лидија Стефановска – Бизнис академија Смилевски

  Бизнис академија Смилевски – БАС е приватна самостојна високообразовна установа Висока стручна школа која нуди акредитирани професионални студии по Оперативен менаџмент на прв циклус на студии и Стратегиски менаџмент на втор циклус на студии.

  Академијата е посветена на креирање на квалитетна средина за стекнување на знаења и развивање на вештини на студентите и интересентите од областа на професионалниот менаџмент. Академијата користи сопствена методологија на настава која овозможува голема интеракција помеѓу учесниците во наставниот процес, можност за искуствено учење, експериментирање и забрзано стекнување на компетенции за менаџерски позиции, како и можност за далечинско учење. Во склоп на тоа овозможува и практична примена на знаењето преку континуирана теренска студентска практика за редовните студенти преку која се влијае и врз можноста за вработување на истите студенти.

  Повеќе информации за БАС и студиите на БАС може да најдете на www.bas.edu.mk или да не посетите во БАС во Скопје на бул. Јане Сандански бр. 111/2-1 или во БАС во Битола на ул. Херцег нови бр. 6.

  Студирај на БАС!

  #МОДЕРНО #ПРАКТИЧНО #ПРОФЕСИОНАЛНО

  Име Презиме: Лидија Стефановска
  Е-пошта: l_stefanovska@yahoo.com
  Град: битола
  Занимање: Директор
  Компанија: БАС Институт за менаџмент Битола

 • Емилија Јованова Стоилкова – Swisscontact, ИМЕ програма

  Програмата за зголемување на пазарната вработливост (IME) помага во креирањето на работни места и зголемување на приходите на невработените и недоволно ангажираните жени и мажи во Македонија, со посебен фокус на младите.
  Зголемување на пазарната вработливост (IME) е програма на Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), имплементирана од Swisscontact и локалниот партнер PREDA Plus. IME програмата работи на зајакнување на бизнис-секторот во Македонија, на подобрување на квалитетот на производите и услугите кои ги нуди, на проширување на пазарите и создавање поволна средина во трите избрани сектори: туризам, креативни индустрии и зелена (еколошка) економија. Првата фаза на програмата се имплементира од 1 април 2015 до 1 април 2019 и е со буџет од 6.25 милиони швајцарски франци.
  IME имплементира активности кои ќе придонесат во зголемувањето на приходите на мажите и на жените, а особено на младите, преку зголемување на конкурентноста на малите бизниси во клучните сектори и кај земјоделците. Важно е дека фокусот е ставен на обезбедување одржливи системски промени кои ќе овозможат пристап до пазарите, генерирање на приходи и усвојување на системска динамика на среден и долг рок.

  Име Презиме: Емилија Јованова Стоилкова
  Е-пошта: emilija.jovanova@swisscontact.org
  Град: Скопје
  Занимање: експерт за развој на вештини
  Компанија: Swisscontact, ИМЕ програма

Scroll Up