Организација на жени на град Скопје е основана во 1991 година како невладина и непрофитна организација, со главна цел заштита на женските права, почитување на нивниот интегритет, ослободување од стереотипите и традициите, како и борбата против секаков вид насилство и дискриминација. ОЖС е првата невладина организација основана за постигнување на родова еднаквост во сите сфери на општествениот живот. ОЖС раководи со сопствен шелтер центар за сместување на жртви од насилство како и со Национална СОС линија за помош на жртви на насилство (15-700).

Име Презиме: Tamara petrevska
Е-пошта: tamarapetrevska@gmail.com
Град: skopje
Занимање: volonter vo nevladina organizacija
Компанија: organizacija na zeni na grad skopje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up